Vrijwilliger in Beeld

Vrijwilliger in Beeld

“Uit en toch thuis”

Elly Deijle (1950) is de eerste die komt en de laatste die weggaat na een optreden of voorstelling van de Zwaan Cultureel in het Dorpshuis. Voorafgaand, in de pauze en na een film, voorstelling of Open Podium staat ze sinds 2009 graag klaar voor de bezoekers om koffie, thee en drankjes te schenken.

Samen met onder andere haar man Cees die vrijwillig beheerder is, zijn zij zo’n 3 à 4 keer per maand gastvrouw en gastheer van de culturele avonden.  “Dat maakt het natuurlijk extra gezellig, maar het contact met mijn dorpsgenoten is mijn drijfveer. De bezoekers hebben zin in een leuke avond en zijn altijd vrolijk bij de ontvangst. Dat maakt het zó gezellig!”

Altijd al is Elly actief betrokken geweest in het verenigingsleven. “Als klassenmoeder werkte ik ook mee aan de schoolkrant en was ik vrijwilliger bij de scouting.” Elly voelt zich helemaal op haar plek in het dorpshuis. “Op de eerste plaats vind ik dat een stukje maatschappelijke betrokkenheid zorgt voor invulling in je leven. Daarnaast heb ik zelf bij Vondel ook toneel gespeeld. Die herkenbare sfeer, daar houd ik van! Het is toch fantastisch dat we een theater met concerten, uitvoeringen en toneel in ons dorp hebben. Het bezorgt de bezoeker een soort van ‘thuisgevoel’ terwijl je toch uit bent! Ik kijk reikhalzend uit naar een mooi cultureel seizoen. Het werk geeft me niet alleen voldoening, maar een leuke invulling tijdens de donkere wintermaanden. Ik krijg er energie van vertelt Elly enthousiast. Ook van de waardering die je krijgt!”

Heb je belangstelling voor je dorpsgenoten, ben je hartelijk en gastvrij, bied je graag een luisterend oor en helpende hand? Positieve energie is altijd welkom bij De Zwaan Cultureel. Elly: “Draai een avond mee als vrijwilliger en ontdek hoe gezellig het is!”

Mensen Maken Uitgeest
Elly vertelt haar verhaal ook in een van de 12 mini documentaires van ‘Mensen maken Uitgeest’ die dit jaar in het kader van het Nationaal jaar Vrijwillige Inzet worden gemaakt. De documentaire is te zien via deze website en het Youtube kanaal van OSU RTV.