Vrijwilliger in Beeld

Vrijwilliger in Beeld

Elke maand laten wij  een vrijwilliger actief in Uitgeest aan het woord. Deze maand zijn we in gesprek met Sem Berghuis.

Sem Berghuis (16) is vrijwilliger bij Zienhouse Uitgeest. In zijn functie als ‘Kameleon’, heeft hij allerlei taken zoals bardienst, de jassen van de kinderen ophangen. Ook verzorgt Sem de disco activiteiten voor groep 7 en 8 op elke derde vrijdag van de maand en op woensdagen de kindermiddag. Verder is hij ook nog vrijwilliger bij de Huttenweek die jaarlijks plaatsvindt.

“Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken,” vertelt Sem enthousiast. “De kinderen vinden het altijd fantastisch in het Zienhouse; wat is er nou leuker dan lekker bewegen, dansen en zingen met elkaar? Zij doen altijd zo enthousiast mee! Samen met Kim Stolk van Stichting Welzijn Bergen en Dimitri van den Berg en nog een aantal vrienden doen we veel activiteiten met en voor kinderen uit voornamelijk groep 7 en 8.”

Sem vindt het contact dat hij heeft met de kinderen erg leuk. “Ik word heel vaak herkend op straat,” vertelt hij enthousiast. “Na afloop ga ik altijd met de gedachte naar huis dat ik de kinderen weer een leuke middag en/of avond bezorgd heb. Zelfs de ouders bedanken me voor het verzorgen van een leuke disco avond. Daar doe ik het voor! Als je dit werk doet moet je wel sociaal, vriendelijk en rustig zijn en je moet je kunnen verplaatsen in wat kinderen leuk vinden. Voordat je als vrijwilliger bij het Zienhouse kan werken krijg je vooraf goede instructies. Als bedankje voor de verrichte werkzaamheden eten we met z’n allen of wordt er een gezellige barbecue georganiseerd. Dit Ik weet nog niet wat mijn beroep wordt later, maar dit staat alvast leuk op mijn CV straks!”

(Foto: Vincent Bloothoofd, tekst: Anita Webbe)