Vrijwilliger in Beeld

Vrijwilliger in Beeld

Rechts op foto: Lisette Prager

Varend op radiogolven en vrijwilligerswerk
Lisette Prager (38) heeft een bijzondere vrijwilligersbaan. Zij werkt bij PR 4 Media als radiopresentatrice, journalist en podcastmaker. Ook schrijft ze persberichten.

Voordat corona uitbrak was Lisette vaak op locatie aan het werk. De wereld veranderde echter en Lisette paste zich aan. “Na de coronapandemie ben ik veel meer vanuit huis gaan werken, en dat lukt prima,” zegt Lisette over deze aanpassing in haar werkstijl. Haar stem, die volgens haarzelf goed overkomt op de radio, vormt een krachtig instrument waarmee ze mensen informeert en enthousiasmeert.
Elke dinsdag en donderdag kunnen luisteraars Lisette horen op respectievelijk RTV80 en OSU/rtv, beide uitzendingen van 18.00 uur tot 20.00 uur. Voor degenen die haar missen op de reguliere uitzendingen, biedt haar website, www.pr4media.nl, de mogelijkheid om enkele van haar interviews terug te luisteren. Hier deelt Lisette niet alleen informatie, maar ook haar enthousiasme en energie. “Waarom ik het doe? Ten eerste lever ik graag een bijdrage aan de maatschappij en ik doe dit door middel van radio maken. Ik houd ervan om mensen op diverse manieren te informeren en te enthousiasmeren,” zegt Lisette over haar motivatie. Ze beschouwt haar vrijwilligerswerk als een middel om zichzelf kenbaar te maken en wellicht de overstap te maken naar betaalde opdrachten. Haar uitgebreide netwerk komt hierbij goed van pas.
Dit najaar debuteerde Lisette met haar eerste podcast genaamd ‘Sasja & Lisette’, waarin ze samenwerkt met mede-ondernemer Sasja Spek van www.basishulp.nl. Sasja, ook fractievoorzitter van de Senioren Partij in Alkmaar, is al sinds 2013 een vaste gast in de radioprogramma’s van Lisette. Deze nieuwe vorm van media stelt Lisette in staat haar boodschap en enthousiasme op een andere manier te verspreiden. Naast haar radio- en podcastwerk ondersteunt Lisette ook fysiotherapeut Martijn Bakker met zijn website en sociale media.

Voor Lisette is vrijwilligerswerk meer dan alleen haar expertise inzetten. “Door dit vrijwilligerswerk is mijn zelfvertrouwen gegroeid en kost het me geen moeite meer om wie dan ook aan te spreken,” benadrukt ze. Lisette’s interviewervaringen met prominente figuren zoals Johnny de Mol en Marc de Hond zijn hoogtepunten die haar zelfvertrouwen verder hebben versterkt.
Haar rolstoelgebruik vormt geen belemmering, integendeel, het biedt haar een uniek podium om haar talenten te benutten en anderen te inspireren. “Ik ben van mening dat, ongeacht je beperking, iedereen wel op zijn eigen manier een bijdrage kan leveren aan de maatschappij,” zegt Lisette vol overtuiging. “Juist in deze tijd zijn vrijwilligers sowieso enorm belangrijk voor ons sociaal domein,” onderstreept ze. “Ik vind het allemaal ontzettend leuk om te doen en zou het samenwerken en het netwerken absoluut enorm missen als ik dit vrijwilligerswerk niet had!” Het verhaal van Lisette is niet alleen een weerspiegeling van haar persoonlijke groei en prestaties, maar ook een oproep aan anderen om hun talenten te omarmen en bij te dragen aan de maatschappij, ongeacht de obstakels die ze tegenkomen.