Vrijwilliger in Beeld

Vrijwilliger in Beeld

“De fun staat voorop tijdens de Kermisloop!”

Edgar van Eersel (55) is naast Perry Meijer, Susan Twaalfhoven, Suze van Beuningen en Arjan Zonneveld vanaf het begin in 2017 een van de drijvende krachten achter de Kermisloop die dit jaar al voor de vijfde keer wordt georganiseerd.

Al is hij geen deelnemer, Edgar kijkt elk jaar weer uit naar de Kermisloop. “Geen haar op mijn hoofd dat ik zelf door de prut ga, want ik word namelijk liever niet vies en nat,” lacht Edgar. “Maar ik vind het wél leuk om te het spektakel te fotograferen. Ik heb bewondering voor alle deelnemers en vind het geweldig dat het hele dorp op zijn kop staat zo’n middag!

Als lid van Fotoclub Uitgeest werd ik in 2017 gevraagd om de fotografie te coördineren, zoals het regelen van een clubje fotografen. Die dag krijg ik zo’n 3000 foto’s aangeleverd die ik dan bewerk voor de website met de naam van de fotograaf, datum en tijdstip. Een hele uitzoekerij dus! Het idee van de foto’s op de site is dat zo veel mogelijk mensen de foto’s waarop ze staan gratis kunnen downloaden. Trouwens, ook de Aftermovie, gemaakt door Daan Kouijzer is altijd erg leuk om (terug) te zien!”

Voor Edgar – in het dagelijks leven werkzaam als projectmanager IT voor grote bedrijven – is organisatietalent, projectmatig werken en IT-kennis dagelijkse kost. “Het leuke is dat dit alles in het klein samenkomt in dit vrijwilligerswerk. Net als sportiviteit en positiviteit. De voldoening zit hem in het feit dat dit spektakel het dorp zo leuk op de kaart zet.”

Naast de fotografie coördineert Edgar ook de website, de inschrijving en de betalingen van de deelnemers. “Niet alleen Uitgeesters schrijven zich hiervoor in,” weet hij. “Ik had nooit gedacht dat dit evenement zo populair zou worden dat zelfs de website kermisloopuitgeest.nl in 2018 ontplofte toen de inschrijving opende. Ik heb best wat websites gebouwd, maar dit had ik nog nooit meegemaakt. Hilarisch natuurlijk, maar ik moest het wel oplossen, wat me na drie kwartier zweten ook wel gelukt is.”

De fun staat voorop bij de Kermisloop waarbij het niet gaat om winnen. “Zonder tijdmeting bouwen we ook dit jaar, zaterdag 1 juli 2023, weer een gezellig feestje met zijn allen! Die saamhorige sfeer is ook na afloop nog te proeven, ook letterlijk: met een hapje, drankje en napraat. Van mij mag deze mooie combinatie van mudrace en obstakelrun tot in lengte van jaren doorgaan. In ieder geval hebben we altijd de beelden nog!”

Wil je ook helpen bij de Kermisloop? Mail naar info@kermisloopuitgeest.nl of kijk op www.kermisloopuitgeest.nl