Vrijwilliger in Beeld

Vrijwilliger in Beeld

Binnen het team van vrijwilligers is Marian Molenaar (57) verantwoordelijk voor de organisatie van de Avondvierdaagse in Uitgeest. “Dit jaar wordt de Avondvierdaagse extra feestelijk en speciaal,” belooft Marian.

De Avondvierdaagse in Uitgeest wordt dit jaar voor de 60e keer georganiseerd en zet elk jaar weer veel enthousiaste wandelaars, van jong tot oud, op de been.
“Sinds de coronatijd is wandelen sowieso in opkomst en wordt steeds populairder,” merkt Marian. “Toen Lida van der Eng ermee stopte, leek het altijd oergezellige evenement zonder opvolging niet door te kunnen gaan. Als fervent wandelaar vond ik dit zonde, dus meldde ik me in 2017 aan als vrijwilliger. De Avondvierdaagse hoort echt bij ons prachtige dorp. Met een aantal mensen is het uiteindelijk gelukt om de Avondvierdaagse overeind te houden.”

Organiseren en oplossingsgericht werken zit Marian in het bloed. “Erg leuk om routes uit te stippelen en verkeersregelaars te regelen. In januari hebben de verkeersregelaars een e-learning gevolgd. Inmiddels zijn zij getoetst en door de politie bevoegd om het verkeer te mogen regelen. Als je weet dat ongeveer 100 vrijwilligers nodig zijn om de Avondvierdaagse te kunnen laten slagen, besef je hoeveel werk dat is: een kwestie van flink netwerken en inroosteren aan de hand van beschikbaarheid. Inmiddels ben ik een stuk handiger geworden met computerprogramma’s als Excel (lijsten maken) en Paint (routes maken),” lacht Marian. “Hopelijk wordt er ooit een Avondvierdaagse App ontwikkeld, zodat al dat papier niet meer nodig zal zijn”.

In het kader van de 60e editie zijn extra mooie routes uitgestippeld voor de 5 en de 10 kilometer. “Uitgeest heeft zoveel mooie plekjes. Vaak hoor je de wandelaars zeggen: wat leuk, hier ben ik nog nooit geweest! De stempelposten zijn bepaald, we hebben speciale stempelboekjes laten maken en de route zelf zit vol verrassingen. Ook de finish met als hoogtepunt de zogenaamde ‘Via Gadiola’ bij speeltuin Kindervreugd zal dit jaar extra verrassend leuk zijn. We kunnen nu al beloven dat de medaille een echt ‘collectors item’ zal zijn, dus dorpsgenoten: doe mee en schrijf je in voor deze speciale editie van de Avondvierdaagse!”

Marian is tijdens de Avondvierdaagse in het speeltuingebouw aanwezig om samen met andere vrijwilligers ervoor te zorgen dat het evenement goed verloopt en kan aansturen waar het nodig is. “Ik kijk zoals elk jaar weer uit naar de Avondvierdaagse. Niet alleen vanwege de voorpret maar ook tijdens het evenement vind ik het heel leuk om erbij te zijn. Mijn plezier valt samen met de enthousiaste wandelaars en alle blije gezichten. Hoe meer zielen hoe meer vreugd en als het weer ook nog meezit, dan teken ik daarvoor!”

Helpen als verkeersregelaar of sponsoren van het evenement? Graag!
Meld je aan en mail naar avondvierdaagse_uitgeest@hotmail.com