Vrijwilliger in Beeld

Vrijwilliger in Beeld

v.l.n.r. Nikki, Kate, Marijn

“Als je wilt dat initiatieven blijven bestaan, kijk dan zelf wat je kunt betekenen”

Sinds kort zetten Nikki de Goede (27), Kate van Noort (24) en Marijn Sno (27) zich gemotiveerd in voor ‘hun’ basketbalclub Lake City Players (LCP). Samen met Sim Woud en coach Peter de Goede vormen zij het bestuur.
LCP is een kleine club. Door het wegvallen van het heren 1 team is er momenteel één senioren team: dames 1. Naast Claudia, Tamar, Lisette en Eva spelen ook Kate, Nikki en Marijn in dit team.

Kate en Nikki vormen samen de technische commissie. “Wij zorgen dat leden in de juiste teams ingedeeld worden, dat er trainers zijn en dat er materiaal is. Ook helpen wij de leden met het behalen van vereiste basketbaldiploma’s die nodig zijn om wedstrijden te kunnen spelen”.

Flexibel zijn en daar inspringen waar het nodig is vinden Nikki en Kate een pre. “Zo is er momenteel geen trainer voor één van de jeugdteams, dan vullen we zelf (met veel plezier) dat gat op. Daarnaast proberen we behulpzaam te zijn voor trainers en leden zodat we problemen samen kunnen oplossen”.

Marijn vormt samen met een andere teamgenoot het wedstrijdsecretariaat van de basketbalvereniging. “Wij zijn verantwoordelijk voor het goed verlopen van het programma van alle te spelen wedstrijden; wij huren de zaal, maken het thuisprogramma en maken een schema van scheidsrechters en schrijvers voor de wedstrijdverslagen. Voor deze functie moet je met verschillende factoren rekening houden. Je wilt dat de taken eerlijk verdeeld worden en dat iedereen tevreden is. Ik ben zelf erg gestructureerd en dat komt goed van pas bij het maken van de verschillende schema’s”.

Nikki: “Onze motivatie om deze taken op te pakken is dat wij graag willen dat de club kan blijven bestaan. Het is voor ons leerzaam om te ervaren hoe een bestuur werkt en wat voor functies er zijn. Ook merk je vanaf deze plek goed hoeveel verschillende belangen en wensen ieder heeft binnen een club of team. Hoe kunnen we zorgen dat iedereen tevreden is, op de juiste plek zit én de club kan blijven bestaan?
Door onszelf vrijwillig in te zetten voor de club, beseffen we extra goed hoe belangrijk het is dat mensen gemotiveerd zijn om zich vrijwillig in te zetten.
Laatst werd er een bowlingavondje georganiseerd voor vrijwilligers. Heel waardevol, want we krijgen waardering voor onze inzet en we leren andere vrijwilligers kennen”.

Kate: “Vele handen maken licht werk. En als je wilt dat iets kan blijven bestaan, moet je vooral ook zelf kijken wat je daarin kunt betekenen. Zonder vrijwilligers kunnen we niet en zo zal dat voor veel meer clubs en initiatieven gelden. We hopen dat men ervan bewust is dat veel mooie initiatieven bestaan door de inzet van vrijwilligers”.