Vrijwilliger in Beeld

Vrijwilliger in Beeld

DJ Dano krijgt de voeten wel van de vloer

Het succes van jonge dj’s als Martin Garrix spreekt enorm tot de verbeelding. “Een gevulde zaal met dansen publiek, wie wil dat nou niet?” Zelf verzorgt DJ Dano (18) al drieënhalf jaar speciaal voor St. Welzijn Bergen de discoavonden in Zienhouse Uitgeest voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool.

“Doordat ik op Koningsdag 2016 met mijn draaitafel op de Vrijmarkt stond, ben ik door jongerenwerker Kim gevraagd om ook in het Zienhouse te draaien. Ook heb ik tijdens de ICGT Kindermiddag gedraaid en tijdens de Huttenweek. Ik hoop dat ik dit jaar ook weer op deze locaties de muziek mag verzorgen.”

Dano volgde acht weken dj-cursus in Heemskerk van niemand minder dan een nu op Tomorrowland draaiende DJ.  Ook kan hij thuis oefenen om bijvoorbeeld de beats van de nummers vloeiend te laten overlopen. “Gewoon over de speakers hoor, mijn ouders en de buren vinden dat gelukkig helemaal niet erg!”
Feitelijk is dj Dano allround. “Ik hou ik van alle soorten muziek, van Hollandse meezingnummers tot hardstyle. Daarnaast draai ik ook verzoeknummers. Wat er zo leuk aan is? Dat ik mijn passie kan delen met anderen. Ik geniet ervan als ik iedereen met blije gezichten op de dansvloer uit hun dak zie gaan. Die voetjes van de vloer, dat moet. Dat is waar een dj het uiteindelijk allemaal voor doet!

Zelf ben ik muziekgevoelig en merk dat muziek vaak een positieve uitwerking heeft. Tijdens de discoavonden organiseer ik ook wel eens limbodansen of een ander spelletje waarbij ze iets kunnen winnen. Soms sta ik wel voor 80 kinderen te draaien, zoals laatst tijdens de Apres ski party. De kinderen komen gillend binnen en gaan gillend ook weer de deur uit. Eigenlijk willen ze niet eens naar huis,” lacht de vrolijke dj.
“Door hiermee bezig te zijn, heb ik inmiddels ook wel verstand gekregen van licht- en geluidstechniek. Laatst heb ik bijvoorbeeld de boxen van het Zienhouse gemaakt!
Nu ik wat ouder ben, hoop ik ook door te kunnen stromen naar andere locaties en bijvoorbeeld meer Techno te draaien en/of een leuk Underground feestje te mogen organiseren. Ik probeer me sowieso verder te ontwikkelen. Wie weet word ik producer en maak ik straks mijn eigen muziek met geweldige effecten. Ik kom uit het land van de beste dj’s ter wereld dus dat is al een voordeel. Ik droom ervan om ooit op een waanzinnig podium te draaien als SLAM FM, Defqon.1 of Awakenings.”