Vrijwilliger in beeld

Vrijwilliger in beeld

Elke maand laat het Vrijwilligers Informatie Punt een vrijwilliger actief in Uitgeest aan het woord. Deze maand zijn we in gesprek met Aafke Vlaanderen Oldenzeel.

Aafke Vlaanderen Oldenzeel (55) is vrijwilliger bij De Zwaan Cultureel als secretaris, naast haar werkzaamheden bij Bibliotheek IJmond Noord. De Zwaan Cultureel helpt mee het culturele leven in Uitgeest te versterken door het organiseren van theatervoorstellingen, Open Podium, Filmhuis en klassieke concerten. Naast veel administratieve taken doet Aafke de PR en social media. Momenteel is zij druk met het programmaboekje voor het nieuwe seizoen.

“Ik beschouw het als mijn hobby om achter de schermen bezig te zijn met theater en cultuur. Mensen blij maken geeft mij veel voldoening, bovendien is het is altijd positief en dankbaar werk,” aldus Aafke. “Iedereen bij De Zwaan Cultureel is vrijwilliger en doet werkzaamheden die hem/haar het best liggen, of het groot is, of klein. De Zwaan Cultureel is eigenlijk een klein bedrijf waar je met zijn allen zorg voor draagt. De Zwaan Cultureel ontvangt geen subsidie en zou zonder vrijwilligers niet kunnen bestaan.”

Naast de werkzaamheden biedt de organisatie twee keer per jaar een gezellige bijeenkomst voor de 30 vrijwilligers die elkaar doorgaans nooit tegelijk zien, dit zijn inspirerende bijeenkomsten. Aafke: “Als kers op de taart kan ik ook de voorstellingen bijwonen, maar daar doe ik het niet voor.”

(Foto en tekst: Anita Webbe)