Vrijwilliger in Beeld

Vrijwilliger in Beeld

Elke maand laat het Vrijwilligers Informatie Punt een vrijwilliger actief in Uitgeest aan het woord. Deze maand zijn we in gesprek met Greetje Plaisier.
Greetje Plaisier is zeer maatschappelijk betrokken, zowel vanuit haar werkzaamheden bij gemeente Uitgeest als in het onderwijs. Inmiddels gepensioneerd is Greetje vrijwillig coördinator bij de Voedselbank Uitgeest/Akersloot.

De Voedselbank Uitgeest/Akersloot bestaat 11 jaar. Vanwege de handige busverbinding valt Akersloot in dit geval ook onder Uitgeest. Elke vrijdag tussen 11.00 en 12.00 uur wordt vanuit het Jeugdhuis naast de Protestantse kerk levensmiddelen uitgedeeld aan mensen die het door omstandigheden niet breed hebben.

Hoofdzakelijk houdbare producten, maar ook melkproducten en groenten wordt veelal aangeleverd door tuinders en supermarkten. Ook Bakkerij Putter schenkt royaal brood. Fijn dat er zoveel wordt gegeven, ook door de kerk en Unicef. Alles wordt in kratten op kleur en gezinsgrootte klaargezet, de regels volgens de Warenwet daarbij in acht nemend.

“Vanuit mijn onderwijservaring vind ik het vooral belangrijk dat ieder kind het goed heeft en er geen onderscheid is tussen arm en rijk,” aldus Greetje. “Het geeft mij veel voldoening dat ik iets kan betekenen voor mededorpsgenoten. Als iedereen een steentje bijdraagt leef je als dorp prettiger samen.”
Voor meer informatie over de voedselbank kunt u contact opnemen met Geetje Plaisier: 0251313092