Vrijwilliger in Beeld

Vrijwilliger in Beeld

Yvonne de Bree (52) richtte bijna 17 jaar geleden Popkoor SurpriSing op in Uitgeest en is voorzitter. Met helikopterview onderhoudt zij het contact tussen een zevental concertcommissies en leidt de organisatie in goede banen. Ze maakt zelf deel uit van de muziekcommissie, zoekt de muziek uit en regelt de bedankjes na afloop van het concert. Al met al een taak van een aantal uren per week, maar dit doet ze met veel passie.

Sociale en communicatieve vaardigheden zoals goed kunnen luisteren, bemiddelen en schakelen zijn een pré bij dit vrijwilligerswerk. “Op weg naar een concert is het aanpoten. Om van nul af vorm te geven naar het uiteindelijke resultaat geeft écht een kick,” aldus Yvonne. “Dat hetgeen je organiseert en faciliteert een ander elke woensdagavond zoveel plezier geeft, dat bezorgt mij enorm veel energie en voldoening. Daar zet ik me graag vrijwillig voor in! Het succes is natuurlijk ook te danken aan onze dirigent Michael van Breemen. In eerste instantie verbond hij zich voor vijf jaar aan SurpriSing, maar doordat we nog altijd verbeteren en groter worden ziet hij nog steeds uitdagingen. inmiddels is dit zijn twaalfde jaar! Optredens met Karin bloemen, Francis van Broekhuizen, Henk Poort en Danny de Munk waren de kersen op de taart voor ons!”

Voorheen zong Yvonne bij zanggroep ‘Voices’ uit IJmuiden, maar naar eigen zeggen vond ze dat niet “Pop’ genoeg. “Wel vond ik het landelijke SuperVoices-concept fantastisch, waarbij zo’n 2000 personen gezamenlijk een nummer zingen. Zonder noten lezen oefenen met een cd totdat je het nummer uit je hoofd kent. Ik vroeg me af of er in Uitgeest genoeg potentieel zou zijn via deze methode. Ik was al blij met 40 personen zodat ik een koortje kon te starten.  Mede door de aandacht op lokale radio -tv en het flyeren op de Kerstmarkt in Uitgeest lukte het om al snel honderd personen bij elkaar te krijgen!

Het inmiddels 130 koppige popkoor is helaas niet ongeschonden uit de coronatijd gekomen. De leden wilden daarom graag het toepasselijke nummer The Climb van Miley Syrus opnemen. Het gaat over sterk zijn, doorgaan, geloof en de klim om uit een diep dal te komen. Te beluisteren via het Youtubekanaal van SurpriSing. “Je kunt de enorme intensiteit van dit nummer voelen en de binding die de leden met elkaar hebben. Ja, SurpriSing voelt voor mij als een warm bad!”