Vrijwilliger in Beeld

Vrijwilliger in Beeld

Elke maand laat het Vrijwilligers Informatie Punt een vrijwilliger actief in Uitgeest aan het woord. Deze maand zijn het Guurtje Brakenhoff (71) en Ineke Bijman (65) zijn vrijwilligers bij Stichting De Zonnebloem in Uitgeest. Zij doen dit respectievelijk al 11 en 4 jaar met veel inzet en plezier.

Ineke Bijman (Bestuurslid Activiteiten) is naast haar vrijwilligerswerk bij Geesterheem ook vrijwilligster bij de Zonnebloem. Zij begeleidt voor de gasten van de Zonnebloem de activiteiten. Hiervoor zoekt zij helpende vrijwilligers. Ineke: “Lekker actief blijven en iets betekenen voor de medemens en de maatschappij vind ik belangrijk. De dankbaarheid die je ontvangt is een cadeautje! De sfeer en onderling contact tussen de begeleiders als ook met de gasten is erg gezellig.”

Guurtje (Bestuurslid Bezoekwerk) om gasten die dreigen te vereenzamen een aangename afleiding te bezorgen. Zij zoekt vrijwilligers met gelijke interesses, om bijvoorbeeld een spelletje te doen, of gewoon een wandeling te maken. Guurtje: “Alle beetjes helpen om eenzaamheid op te lossen. Het is fijn dat men ergens naar uit- en op terug kan kijken. Elke vrijwilliger doet taken wat hem/haar het best ligt. We doen het niet alleen voor een ander, zelf krijgen we er ook veel positieve energie van!”

Het stukje zorg en aandacht geven zijn voor veel ouderen belangrijke lichtpuntjes. Wilt u zich ook maatschappelijk nuttig maken? Er is altijd behoefte aan vrijwilligers, zoals bijvoorbeeld chauffeurs en rolstoelduwers. Ook is begeleiding bij de uitjes en lotenverkoop ook zeer welkom.