Vrijwilliger in Beeld

Vrijwilliger in Beeld

Sportiviteit zit Perry Meijer (45) in de genen. Al 22 jaar is hij Tennis- en padel trainer bij TC Uitgeest. Ook organiseert hij graag evenementen op de club, zoals bijvoorbeeld de Padel clinic voor vrijwilligers die Perry verzorgde tijdens Vrijwilligers Bedankt op 5 november.

Daarnaast geeft hij als vrijwilliger voetbaltraining aan de FC Uitgeest jeugd JO8-1 en 2 en JO11-5. Bovendien is hij coach van JO8-2.
“Ik ben graag met sport bezig en probeer anderen ook te motiveren om te sporten. Tijdens de trainingen zie ik het plezier dat de kinderen hebben en de vooruitgang die ze boeken. Dat geeft me veel voldoening. Sport gerelateerd vond ik het destijds jammer dat de Wielerronde in Uitgeest ter ziele ging. Ik wilde toch proberen om iets sportiefs organiseren waarbij het hele dorp, jong en oud weer in beweging zou komen. Dit werd de inmiddels bekende Kermisrun. Met een klein maar geweldig enthousiast team is het ons gelukt om de start van de kermis sportief in te luiden met dit hilarische sportevenement.

Het kost veel tijd, maar het enthousiasme van alle deelnemers vooraf, tijdens en na de kermisrun vergoedt alles. Prachtig om te zien hoe het afgelopen jaar het dorp was uitgelopen voor de derde editie! De aanmeldingen stroomden binnen en de eerste run was op de dag van de inschrijving om 7.00 uur al vol! We besloten daarom afgelopen editie om twee runs te organiseren.”

Rond december komen de vier organisatoren: Arjan Zonneveld, Susan Twaalfhoven, Suze van Beuningen en Perry weer bij elkaar om te vergaderen. “De voorpret begint dan alweer: Hoe gaan we dit jaar weer het dorp op stelten zetten? We klikken goed met elkaar, dat maakt het zo leuk,” aldus de sportieve tennisleraar. “We zetten de puntjes op de i en hakken knopen door. Elk jaar hebben wij natuurlijk ook weer vrijwilligers nodig, maar tot nu toe verloopt de organisatie prima! Van het deelnemersenthousiasme bij de inschrijving tot aan de reacties en de blubberige profielfoto’s op Facebook achteraf…ja, dat is voor mij alles waard!”