Vrijwilliger in Beeld

Vrijwilliger in Beeld

Elke maand laat het Vrijwilligers Informatie Punt een vrijwilliger actief in Uitgeest aan het woord. Deze maand zijn het Marianne Breukers (55 jaar) en Jochem van Eerden (18 jaar) beide toezichthouder bij Zwembad De Zien.

Marianne vindt het erg motiverend om haar hobby zwemmen te combineren met vrijwilligerswerk. “Er is leuk contact met de bezoekers en de onderlinge sfeer met collega’s is heel prettig. Het zwembad organiseert regelmatig activiteiten voor vrijwilligers; van een gezamenlijk ontbijt tot een leuke feestavond. Door de inzet van de vrijwilligers kan het zwembad open blijven. Er zijn veel vaste bezoekers die regelmatig hun waardering laten blijken.” Bijzondere ervaringen van afgelopen jaar waren voor Marianne de zwemvierdaagse en het diplomazwemmen. “Wat een topweek en een prachtige beloning voor de kids die het hele seizoen zo hun best hebben gedaan.”

Jochem vertelt dat je als toezichthouder oplettend, vriendelijk en verantwoordelijk moet zijn.“Ik vind het leuk om er voor te zorgen dat het gezellig en veilig is voor onze bezoekers. Als het mooi weer is, heb je het super druk en als het regent maken we het samen gezellig. Zonder vrijwilligers is er geen zwembad . Misschien is dit wel het leukste werk dat er is…”

Marianne en Jochem kijken nu al uit naar de opening van het nieuwe seizoen! Word jij hun nieuwe collega Toezichthouder?, kijk hier voor meer informatie.