Vrijwilliger in Beeld

Vrijwilliger in Beeld

Deze maand zijn we in gesprek met Rachel van Oevelen (22)

Niets te doen in Uitgeest? Daar is Rachel het niet mee eens. Sinds kort sloot zij zich aan bij ‘Young Leaders’. Een pedagogisch activeringsprogramma voor jongeren, bestaande uit een trainingsdeel en een activiteitendeel dat wordt ondersteund vanuit het jongerenwerk. Deze groep van vijf jongeren organiseert tijdens ‘OVER en UITgeest’ een Culinaire Markt, bedoeld om mensen met verschillende culturen, jong en oud samen te brengen.

“Er komt veel bij kijken,” aldus Rachel. “Aan alles moet gedacht worden: vergunningen regelen, bedrijven verenigingen en stichtingen benaderen om mee te doen (als sponsor of om zichzelf te promoten), tot aan de veiligheid. Kortom een heel draaiboek. Ik vind het een leuke uitdaging om zo’n evenement neer te zetten. Ik leer graag nieuwe dingen, bovendien vind ik het contact met mensen belangrijk en zeker om culturen en generaties bij elkaar te brengen, zodat zij elkaar in een positiever daglicht gaan zien.” Als een van de Young Leaders promoot Rachel graag de vele faciliteiten die Uitgeest te bieden heeft, zoals bijvoorbeeld Dorpshuis de Zwaan en jongerencentrum Zienhouse. “Er is meer te doen in Uitgeest dan je in eerste instantie denkt!”

Tijdens OVER & Uitgeest op 7 september zullen er diverse kramen staan waar organisaties en verenigingen hun sporten, cursussen, vrijwilligerswerk en activiteiten promoten, afgewisseld met foodkramen waar men lekkernijen uit diverse culturen kan proeven. “Young Leaders is een leuke enthousiaste groep en dat werkt aanstekelijk. In samenwerking met de Buurtsportcoach, Vrijwilligers Informatie Punt en Jongerenwerk Uitgeest gaan we wat moois neerzetten,” belooft Rachel. “Door middel van deze markt zal iedere doelgroep binnen Uitgeest zich snel thuis én welkom voelen!”