Vrijwilliger in Beeld

Vrijwilliger in Beeld

Deze maand zijn we in gesprek Wim Weber (72) 

Het is teveel om op te noemen, wat Wim Weber als vrijwilliger doet. Hij is al 12 jaar gepensioneerd maar zit allesbehalve stil. Sinds vier jaar is Wim verslaggever bij RTV IJmond. Bij uiteenlopende reportages doet hij verslag, met sport als specialisme.  Wim maakt goed gebruik van zijn capaciteiten, zoals zijn communicatieve vaardigheden.   

“Het raakt me en geeft me voldoening  als ik iets kan betekenen voor een ander; voor de maatschappij en sportief belang in de regio. RTV IJmond is hiervoor een uitgelezen medium. De variatie van onderwerpen maakt het interessant en pik eruit wat mij aanspreekt. Die keuzevrijheid is prettig.  

Het leuke is dat je altijd en overal met open armen wordt ontvangen. De herkenning is leuk en de kijkdichtheid wordt steeds groter doordat RTV IJmond steeds meer aan de weg timmert. Je moet voor deze functie communicatief sterk zijn, je kunnen inleven in een ander én over improvisatievermogen beschikken.  

Ik heb ooit Premier Rutte geïnterviewd, alsmede bekende olympische sporters. Daar ben ik best trots op! Mijn ervaring is dat als je eenmaal vrijwilligerswerk doet, er ook vaker een beroep op je wordt gedaan. Een teken dat vrijwilligerswerk echt nodig is!”