Vrijwilliger in Beeld

Vrijwilliger in Beeld

Deze maand zijn we in gesprek José Vijn (46).
José meldde zich vier jaar geleden aan als ‘Maatje’ bij ViVa! Zorggroep in Uitgeest.
Elke zaterdag tussen 14.00 uur en 18.00 uur brengt ze Wil Kortbeek een bezoekje in Geesterheem. Als het weer en haar gestel het toelaat neemt José haar mee in haar rolstoel voor een fikse wandeling.

José: “De ene keer een kleine wandeling naar de supermarkt voor wat boodschappen en de andere keer wat verder weg, bijvoorbeeld naar Akersloot waar ze vandaan komt of naar een restaurant aan het Uitgeestermeer.
In de zomer wandelen we ook wel naar Castricum of Heemskerk. Nu het weer kouder wordt gaan we ook naar buiten en pak ik haar goed in met dekentje, kruikje en mutsje.

De reden om te lopen? Het is heerlijk om even uit de standaard omgeving te zijn en via je zintuigen beleving te ervaren: een beetje meer zuurstof opsnuiven en een frisse wind door je haren te laten waaien is heerlijk! Ik heb iets gevonden wat bij me past en het klikt goed samen. Allebei vinden we het erg gezellig en krijgen we er veel voor terug. Wil geniet enorm: herinneringen komen boven, de verhalen komen los en we lachen wat af want ze heeft veel humor! Belangrijk in dit ‘werk’ is dat je oprecht geïnteresseerd bent in de ander. Iedereen kan vrijwilligerswerk doen, er is altijd wel iets dat bij je past.

De lol die we samen hebben, de gezelligheid én de waardering die je ervoor terug krijgt..ja, daar doe ik het voor!”