Hoe maakt u uw organisatie AVG bestendig?

Hoe maakt u uw organisatie AVG bestendig?

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing voor alle organisaties die van persoonsgegevens gebruikmaken, dus dit raakt ook uw organisatie of vereniging.

Aan de slag?

  • In het de BUCH-gemeenten worden meerdere bijeenkomsten  georganiseerd over dit onderwerp. Houd hiervoor de website van de vrijwilligersacademie in de gaten. Heeft u interesse in een volgende training of individuele ondersteuning? Stuur een mail naar: s.wijsman@vipuitgeest.nl
  • Wij kunnen vanuit het Vrijwilligers Informatie Punt Uitgeest 50% korting bieden op het AVG-programma ontwikkeld door de stichting AVG voor verenigingen. Heeft u interesse neem dan contact op met Sigrid Wijsman: s.wijsman@vipuitgeest.nl , 06 48500912. Wat de kosten zijn voor het gebruik van het AVG-programma hangt af van de omvang van je vereniging of stichting. Zijn er geen medewerkers in dienst (dus geen betaalde krachten), dan kost het programma € 250 per jaar (met korting € 125). Zijn er wel medewerkers in dienst, dan is het bedrag afhankelijk van het aantal. Meer informatie vindt u hier.
  • Het NOV heeft een 7-stappenplan ontwikkeld dat u op weg helpt met het opstellen van privacybeleid, het bewaren van persoonsgegevens, het informeren van vrijwilligers hoe om te gaan met gegevens en het melden van datalekken.